Cibulová kaše s jablky
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 600gramůCibule
- 600gramůJablka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na másle pod pokličkou nejdříve podusíme jablka, po chvíli přidáme cibuli, osolíme a dusíme doměkka.
- 3Potom vše prolisujeme přes síto, dáme znovu na oheň a přidáme smetanu ke šlehání a cukr.
- 4Podáváme s opečenými bramborami nebo jako přílohu k masu.
- 5Kaše je nejlepší z nové cibule, z déle uskladněné je trpká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.