Cibulová omáčka se smetanou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku i s natí na malá kolečka.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme světle hnědou cibulovou jíšku, přilijeme vodu, metlou důkladně rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, osladíme a přilijeme smetanu a trochu octa. Ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Cibulovou omáčku podáváme s vařenými bramborami a každou porci posypeme jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.