Cibulová omáčka se smetanou
35 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 60gramůCibulka jarní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůOcet vinný
- 30gramůCukr krupice
- 4gramySůl
- 200gramůBrambory vařené
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku i s natí na malá kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme světle hnědou cibulovou jíšku, přilijeme vodu, metlou důkladně rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, osladíme a přilijeme smetanu a trochu octa. Ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně.
- 3Cibulovou omáčku podáváme s vařenými bramborami a každou porci posypeme jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.