Cibulový chléb s kmínem
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 150gramůCibule
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1971 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
24 g
Sacharidy
381 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálenou pánev nalijeme lžičku oleje a dozlatova opečeme cibulku. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou cibulku, kmín a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
- 2Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
- 3Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.