Cibulový chleba s feferonkami
65 min.
Ingredience
- .
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 130mililitrůZakysaná smetana
- 130gramůSýr Čedar
- 1kusCibule
- 6kusůFeferony
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
781 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme jemně nakrájené nepálivé feferonky bez semínek a půl minuty smažíme. Sýr nastrouháme na jemno a smícháme se smetanou.
- 2V míse smícháme mouku se solí, kukuřičnou moukou, kypřícím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem a vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těsto dobře vypracujeme.
- 3Těsto naplníme do máslem vymazané chlebíčkové formy, povrch poklademe směsí cibule a feferonek a přelijeme jej smetanou se sýrem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Upečený chleba necháme 5 minut zchladnout na mřížce a podáváme. Můžeme jej podávat i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.