Cibulový chleba s feferonkami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
781 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme jemně nakrájené nepálivé feferonky bez semínek a půl minuty smažíme. Sýr nastrouháme na jemno a smícháme se smetanou.
  • 2
    V míse smícháme mouku se solí, kukuřičnou moukou, kypřícím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem a vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těsto dobře vypracujeme.
  • 3
    Těsto naplníme do máslem vymazané chlebíčkové formy, povrch poklademe směsí cibule a feferonek a přelijeme jej smetanou se sýrem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Upečený chleba necháme 5 minut zchladnout na mřížce a podáváme. Můžeme jej podávat i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.