Cibulový koláč s vejci

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s vlažným mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, přidáme kousky másla, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Mezitím nakrájíme slaninu na slabé plátky, cibuli nadrobno. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát, položíme na vymaštěný plech, povrch potřeme smetanou, posypeme cibulí, osolíme, poklademe plátky slaniny a na každou čtvrtku koláče rozklepneme jedno vejce. Vložíme do trouby a pečeme při vyšší teplotě asi půl hodiny.
  • 3
    Koláč rozkrojíme na čtvrtky tak, aby na každé porci bylo jedno vejce a ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.