Cibulový koláč s vejci
80 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 10gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana zakysaná 11%
- 10gramůSůl
- 15gramůTuk
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku s vlažným mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, přidáme kousky másla, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Mezitím nakrájíme slaninu na slabé plátky, cibuli nadrobno. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát, položíme na vymaštěný plech, povrch potřeme smetanou, posypeme cibulí, osolíme, poklademe plátky slaniny a na každou čtvrtku koláče rozklepneme jedno vejce. Vložíme do trouby a pečeme při vyšší teplotě asi půl hodiny.
- 3Koláč rozkrojíme na čtvrtky tak, aby na každé porci bylo jedno vejce a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.