Čínská badyánová vejce

67 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
135 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce opláchneme, vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 10-12 minut. Poté je vyndáme, vložíme do misky a zchladíme pod proudem studené vody. Vodu, v níž jsme vejce vařili, nevylijeme, ale přidáme do ní čaj, badyán, sůl, nastrouhanou mandarinkovou kůru a sójovou omáčku. Přivedeme k varu. Vychladlá vejce poklepeme lžičkou tak, aby skořápka popraskala, vejce však neloupeme. Vložíme je do vroucí vody s kořením. Vaříme na mírném ohni dalších cca 40 minut, dokud vejce nezhnědnou. Po uvaření necháme vejce zvolna vychladnout, pak je oloupeme a uložíme do lednice. Před podáváním je nakrájíme na plátky nebo čtvrtiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.