Čínská badyánová vejce
67 min.
Ingredience
- 12kusůVejce slepičí
- 3lžíceČaj černý
- 1lžíceSůl
- 1kusMandarinky
- 6kusůBadyán
- 130mililitrůOmáčka sójová
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
135 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce opláchneme, vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 10-12 minut. Poté je vyndáme, vložíme do misky a zchladíme pod proudem studené vody. Vodu, v níž jsme vejce vařili, nevylijeme, ale přidáme do ní čaj, badyán, sůl, nastrouhanou mandarinkovou kůru a sójovou omáčku. Přivedeme k varu. Vychladlá vejce poklepeme lžičkou tak, aby skořápka popraskala, vejce však neloupeme. Vložíme je do vroucí vody s kořením. Vaříme na mírném ohni dalších cca 40 minut, dokud vejce nezhnědnou. Po uvaření necháme vejce zvolna vychladnout, pak je oloupeme a uložíme do lednice. Před podáváním je nakrájíme na plátky nebo čtvrtiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.