Čínská pórková polévka s vepřovým masem
30 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSolamyl
- 200gramůPórek
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceVíno bílé
- 1250mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaGlutasol
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
900 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na jemné plátky, osolíme, přidáme zázvor, cukr, glutasol, víno a vše promícháme. Nakonec vmícháme polovinu Solamylu a směs necháme chvíli v chladničce.
- 2Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Vývar přivedeme k varu, vsypeme pórek a povaříme asi 2 minuty. Potom vmícháme masovou směs a vaříme 5 minut.
- 4Zbylý Solamyl rozmícháme se lžící vody, vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 1 minutu povaříme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.