Čínská vepřová pečeně
110 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůVepřová kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSardelová pasta
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
77 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
615 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.
- 2Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.
- 3Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.