Čínská zeleninová směs a vepřovým masem
20 min.
Ingredience
- 50gramůVepřová kýta
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusKvěták
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
37 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet.
- 3Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky.
- 4Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.