Čínské masové tajemství

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso.
  • 3
    V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy.
  • 4
    V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá.
  • 5
    Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.