Čínské masové tajemství
40 min.
Ingredience
- 100gramůVepřová kýta
- 100gramůKuřecí prsa
- 150gramůJablka
- 15gramůArašídy
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžíceOcet vinný
- 2lžičkySolamyl
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso.
- 3V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy.
- 4V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá.
- 5Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.