Čínské nudle s houbami a kuřecím masem

30 min.
Čína

Ingredience

    • 400gramůNudle čínské vaječné
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 300gramůKuřecí prsa
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 60mililitrůVíno rýžové čínské
    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2stroužkyČesnek
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 200gramůHouby čerstvé
    • 80mililitrůOmáčka švestková
    • 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
79 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle zalijeme horku vodou a připravíme dle návodu na obalu. V misce si připravíme marinádu ze sójové omáčky, vína a zázvoru. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a necháme marinovat ideálně více jak hodinu.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí plátky na něm začneme smažit. Prolisujeme k nim česnek, přidáme chilli koření a případně zbylou marinádu. Smažíme čtyři minuty a přidáme na plátky nakrájené houby, švestkovou omáčku a vývar. Opět necháme na pánvi čtyři minuty a přidáme hotové nudle. Pořádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 7. 2016
Čínské nudle s houbami a kuřecím masem
g