Čínské nudle s houbami a kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 400gramůNudle čínské vaječné
- 500mililitrůVoda pitná
- 300gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOmáčka sójová
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200gramůHouby čerstvé
- 80mililitrůOmáčka švestková
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Nudle zalijeme horku vodou a připravíme dle návodu na obalu. V misce si připravíme marinádu ze sójové omáčky, vína a zázvoru. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a necháme marinovat ideálně více jak hodinu.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí plátky na něm začneme smažit. Prolisujeme k nim česnek, přidáme chilli koření a případně zbylou marinádu. Smažíme čtyři minuty a přidáme na plátky nakrájené houby, švestkovou omáčku a vývar. Opět necháme na pánvi čtyři minuty a přidáme hotové nudle. Pořádně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 7. 2016
Čínské nudle s houbami a kuřecím masem
g