Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce
30 min.
Ingredience
- 400gramůKachní prsa
- 2lžíceOmáčka sójová
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 5kusůCibulka jarní
- 150gramůHrachové lusky
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 80mililitrůOmáčka švestková
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůNudle čínské vaječné
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nudle zalijeme horkou vodou a připravíme je dle návodu na obalu. Mezitím si v misce vytvoříme marinádu na maso. Smícháme sójovou omáčku s vínem a pepřem. Na tenké plátky nakrájíme kachní maso a pořádně ho pomažeme marinádou.
- 2Rozehřejeme si olej na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Po cca 1 minutě přidáme jarní cibulku, zázvor a hrachové a fazolové lusky. Přilijeme zbytek marinády a přidáme vývar a švestkovou omáčku. Vaříme dalších pět minut.
- 3Hotové nudle přidáme do pánve a smažíme další minutu za stálého míchání, aby se všechny suroviny promíchaly. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.