Čínské nudle s masem a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 350gramůNudle čínské vaječné
- 300gramůVepřové maso libové
- 100gramůHouby čerstvé
- 20gramůZázvor celý
- 1kusPaprika červená
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 40gramůMed včelí
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 20mililitrůOlej sezamový
- 100gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Zcedíme a necháme okapat.
- 2Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekaný zázvor a čerstvé houby a smažíme 2 minuty.
- 3Přidáme vepřové maso nakrájené na kousky a restujeme, dokud maso není měkké.
- 4Přendáme do misky a zakryjeme, aby vše zůstalo teplé.
- 5Do pánve dáme papriku nakrájenou na proužky, fazolové lusky a bambusové výhonky, prudce orestujeme za stálého míchání, aby zelenina zůstala křupavá.
- 6Vrátíme do pánve masovou směs a udržujeme teplé.
- 7Na jiné pánvi zahříváme med, sójovou omáčku a ocet až k varu.
- 8Na talíř rozložíme porci nudlí, na ně navršíme masovo zeleninovou směs a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.