Čínské omeletky se sójovou omáčkou
28 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůFazolové klíčky
- 200gramůKrab
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,5lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku smícháme vývar, kukuřičný škrob, sójovou omáčku a cukr. Přivedeme k varu, přidáme sezamový olej, promícháme a odstavíme. Uchováme v teple.
- 2Nať jarní cibule nasekáme na jemno. Fazolové klíčky nasekáme na hrubo. V misce smícháme vejce, vařené kraby, fazolové klíčky a cibuli.
- 3V teflonové pánvi rozpálíme olej. Jednu omeletu vytvoříme ze 3-4 lžic směsi. Pečeme z obou stran asi 4 minuty. Hotové necháme v teple. Takto upečeme všechny omeletky, pokud je třeba přilijeme do pánve olej.
- 4Na každý talíř dáme vždy dvě omeletky, přelijeme je připravenou omáčkou a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.