Čínské pikantní zelí s pistáciemi
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 700gramůZelí čínské
- 4kusyChilli paprička
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkyChilli koření mleté
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceMléko kokosové
- 5lžicOmáčka sójová
- 50gramůPistácie
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čínské zelí Pak-čoi očistíme, opláchneme vodou, odkapané pokrájíme na nudličky (široké 1-2 cm). Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a pokrájíme na tenké proužky. Omytá rajčata pokrájíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, vaříme je 10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Na rozehřátém oleji ve woku zpěníme cibuli s chilli papričkou, přidáme zelí, pistácie,vše krátce pod pokličkou podusíme, přidáme rajčata, přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku, osolíme, opepříme a dusíme už jen 10 minut.
- 3Pikantní zelí podáváme s plátky vajec, která posypeme mletou chilli paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.