Čínské řízečky
30 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceSolamyl
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
944 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky opláchneme a otřeme dosucha. Poté maso nakrájíme na nudličky.
- 2Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu.
- 3Naložíme do ní maso a necháme 1 den uležet.
- 4Na rozpálený olej klademe lžící ze směsi utvořené placky a osmažíme je z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 24. 7. 2015
Čínské řízečky
Tento a podobné recepty na různě ochucené masové placičky kolují po různých webech už několik let. Já je ve své kuchyni občas dělávám a cením si rychlé přípravy. Doba naložení se může zkrátit na několik hodin. Místo pálivé papriky jde dát pouze sladká. Na smažení je třeba více oleje než je uvedeno v receptu a vynechala jsem moučkový cukr.