Čínské zelí s kokosovým dresinkem
75 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyZelí čínské
- 2lžíceOlej stolní
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceOřechy burské pražené
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1hrnekMléko kokosové
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dresink. Smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, do směsi přimícháme kokosové mléko.
- 2Cibulku nakrájíme včetně zelené natě na drobné kousky. Nakrájený stonek a nať dáme do oddělených nádob.
- 3Na velmi drobné kousky nakrájíme čínské zelí.
- 4Rozehřejeme si na pánvi olej a osmahneme za stálého míchání chilli papričky do křupava. Osmahnuté papričky vyndáme z pánve děrovanou naběračkou a naaranžujeme na talíř. Osmahneme za stálého míchání česnek - 30 až 60 vteřin dozlatova a přidáme ho na talíř k chilli papričkám. Poté osmahneme tvrdší část cibulky, k ní poté přidáme nakrájenou zelenou nať a minutu za stálého míchání restujeme.
- 5Poté přidáme cibulku k česneku a chilli papričkám.
- 6Do velkého hrnece dáme vařit osolenou vodu. Až se bude voda vařit, přidáme zelí, 2x zamícháme a ihned scedíme.
- 7Ohřáté zelí vložíme do velké mísy, přelijeme kokosovým dresinkem a promícháme. Hotové zelí podáváme se směsí smažené zeleniny, můžeme posypat drcenými burskými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.