Čínské zelí s kokosovým dresinkem

75 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si dresink. Smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, do směsi přimícháme kokosové mléko.
  • 2
    Cibulku nakrájíme včetně zelené natě na drobné kousky. Nakrájený stonek a nať dáme do oddělených nádob.
  • 3
    Na velmi drobné kousky nakrájíme čínské zelí.
  • 4
    Rozehřejeme si na pánvi olej a osmahneme za stálého míchání chilli papričky do křupava. Osmahnuté papričky vyndáme z pánve děrovanou naběračkou a naaranžujeme na talíř. Osmahneme za stálého míchání česnek - 30 až 60 vteřin dozlatova a přidáme ho na talíř k chilli papričkám. Poté osmahneme tvrdší část cibulky, k ní poté přidáme nakrájenou zelenou nať a minutu za stálého míchání restujeme.
  • 5
    Poté přidáme cibulku k česneku a chilli papričkám.
  • 6
    Do velkého hrnece dáme vařit osolenou vodu. Až se bude voda vařit, přidáme zelí, 2x zamícháme a ihned scedíme.
  • 7
    Ohřáté zelí vložíme do velké mísy, přelijeme kokosovým dresinkem a promícháme. Hotové zelí podáváme se směsí smažené zeleniny, můžeme posypat drcenými burskými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.