Čínské zelí s vepřovým bůčkem

25 min.
Čína

Ingredience

    • 2decilitryVoda pitná
    • 1kusZelí čínské
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 2lžičkySolamyl
    • 1lžíceOcet vinný
    • 3lžíceOlej olivový
    • 100gramůVepřový bok
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, promícháme s polovinou sójové omáčky a necháme odležet.
  • 2
    Z listů zelí odkrojíme silnější spodní dužnaté části, opláchneme je, necháme okapat a pak šikmo nakrájíme.
  • 3
    V míse metlou smícháme vodu, druhou polovinu sójové omáčky, Solamyl, cukr a ocet.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj nakrájený bůček, posypeme chilli kořením a prudce za stálého míchání 3 minuty smažíme. Pak přidáme nakrájené zelí, smažíme a mícháme ještě 5 minut. Směs zalijeme vodou se Solamylem a přísadami. Stále mícháme a když omáčka začne houstnout, odstavíme pánev z ohně. Omáčka by měla být hnědá, zelí sklovité, lesklé a průhledné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.