Čínské zelí s vepřovým bůčkem
25 min.
Ingredience
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusZelí čínské
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžičkySolamyl
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 100gramůVepřový bok
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, promícháme s polovinou sójové omáčky a necháme odležet.
- 2Z listů zelí odkrojíme silnější spodní dužnaté části, opláchneme je, necháme okapat a pak šikmo nakrájíme.
- 3V míse metlou smícháme vodu, druhou polovinu sójové omáčky, Solamyl, cukr a ocet.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj nakrájený bůček, posypeme chilli kořením a prudce za stálého míchání 3 minuty smažíme. Pak přidáme nakrájené zelí, smažíme a mícháme ještě 5 minut. Směs zalijeme vodou se Solamylem a přísadami. Stále mícháme a když omáčka začne houstnout, odstavíme pánev z ohně. Omáčka by měla být hnědá, zelí sklovité, lesklé a průhledné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.