Čínsko Japonský salát s hovězím masem
40 min.
Ingredience
- Citrónová omáčka
- 3lžíceOmáčka rybí
- 1kusCitrony
- 6lžicOlej sezamový
- 2lžičkyKoření Togarashi
- Hořčicová omáčka
- 6lžicSójová pasta Miso
- 6lžicVíno portské
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceHořčice Dijonská
- 10gramůEstragon
- 3gramyMáta
- 250gramůHovězí svíčková
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůKoření pěti vůní
- 30gramůRukola
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.
- 2Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.
- 3Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.
- 4Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.
- 5Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.
- 6Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.