Čínsko Japonský salát s hovězím masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.
  • 2
    Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.
  • 3
    Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.
  • 4
    Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.
  • 5
    Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.
  • 6
    Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.