Čínský chřestový salát
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaBazalka
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500gramůChřest bílý
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOřechy Kešu
- 1špetkaCukr třtinový
- 2lžíceOcet Sherry
- 3lžíceSherry brandy
- 1lžičkaOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a nakrájíme na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Očištěnou papriku nakrájíme na širší nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm opékáme kešu oříšky asi 1 minutu. Přidáme nudličky papriky, osolíme a opékáme za stálého míchání ještě 1 minutu. Přilijeme sherry, sójovou omáčku a přidáme cukr. Vše krátce osmahneme.
- 3Papriku promícháme s chřestem, osolíme a ochutíme octem. Necháme asi 30 minut rozležet.
- 4Salát upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.