Čínský grilovaný tuňák
55 min.
Ingredience
- 3mililitrySůl
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 250gramůŘedkev bílá
- 1kusMrkev kořen
- 600gramůTuňák obecný
- 175gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
967 mg
Postup přípravy
- 1Rybí steaky opláchneme, osušíme, osolíme a necháme 20 minut bokem. Houby očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na středně tlusté plátky.
- 2Po 20-ti minutách zasypeme steaky houbami a polijeme sójovou omáčkou a necháme vstřebávat dalších 20 minut. Troubu si předehřejeme na 190°C. Tuňáka osušíme a grilujeme okolo 10-ti minut.
- 3Marinádu s houbami vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 4 minuty.
- 4Ředkev a mrkev oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka obložíme houbami a zeleninou. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.