Čínský květákový salát
30 min.
Ingredience
- 400gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme vychladnout a vsypeme do mísy. Růžičky pokapeme citronovou šťávou.
- 2Očištěné papriky nakrájíme na proužky a vsypeme ke květáku. Přidáme cukr, olej, mletou papriku a podle chuti sůl. Vše promícháme a salát necháme chvíli proležet v chladničce.
- 3Můžeme podávat k hlavním jídlům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.