Čínský ovocný salát

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nejprve ovoce, mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, jablko a banán na kousky, karambolu rovněž na plátky. Kůru z limety nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  • 2
    Vodu vlijeme do hrnce, vmícháme nastrouhanou kůru z limety, nasypeme cukr a na mírném plameni vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme intenzitu plamene, necháme dalších cca 8 min. povařit, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Liči scedíme, šťávu přilijeme do hrnce spolu se šťávou z limetky, vznikne nám ovocný sirup. Ovoce nasypeme do mísy a přelijeme sirupem. Necháme hodinu vychladit v lednici a před podáváním posypeme praženými sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.