Cipetky
20 min.
Ingredience
- 700mililitrůVoda pitná
- Na těsto
- 60gramůMouka polohrubá
- 3gramySůl
- 1kusVejce slepičí
- 5mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, soli a oleje vypracujeme tuhé těsto, které necháme zakryté 1 hodinu uležet.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta odtrháváme malé kousky a házíme do vroucí vody. Vaříme podle velikosti asi 4-5 minut, vyjmeme nebo scedíme a necháme okapat. Použít můžeme do polévek nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.