Čirá polévka z krevet

25 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1litrGranule dashi
    • 1lžičkaOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžičkaVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 0,5šálekHrášek
    • 150gramůKrevety tygří - loupané
    • 1lžícePetržel - nať
    • 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
829 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do menšího hrnce dáme vařit vodu, snížíme teplotu a na pár vteřin vhodíme hrášek, který poté vylovíme perforovanou naběračkou. Hned nato hrášek vsypeme do studené vody, aby neztratil barvu. Stejným způsobem uvaříme na proužky pokrájenou mrkev.
  • 2
    Do dalšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme krevety na cca 3 minuty. Poté je necháme okapat a zakápneme citrónem. Připravíme čtyři misky, do nich nasypeme trochu hrášku, proužky mrkve a krevety.
  • 3
    Připravíme vývar z dashi, Mirinu a sójové omáčky, necháme chvíli povařit.
  • 4
    Naběračkou zalijeme obsah misek dashi vývarem a vložíme na hladinu lístky petržele.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.