Čirá polévka z krevet
25 min.
Ingredience
- 1litrGranule dashi
- 1lžičkaOmáčka sojová - Tamari
- 1lžičkaVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5šálekHrášek
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
829 mg
Postup přípravy
- 1Do menšího hrnce dáme vařit vodu, snížíme teplotu a na pár vteřin vhodíme hrášek, který poté vylovíme perforovanou naběračkou. Hned nato hrášek vsypeme do studené vody, aby neztratil barvu. Stejným způsobem uvaříme na proužky pokrájenou mrkev.
- 2Do dalšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme krevety na cca 3 minuty. Poté je necháme okapat a zakápneme citrónem. Připravíme čtyři misky, do nich nasypeme trochu hrášku, proužky mrkve a krevety.
- 3Připravíme vývar z dashi, Mirinu a sójové omáčky, necháme chvíli povařit.
- 4Naběračkou zalijeme obsah misek dashi vývarem a vložíme na hladinu lístky petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.