Císařská hovězí pečeně
100 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
184 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme, osolíme a okmínujeme. Potřeme máslem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přidáme ještě kousek másla a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přikryté druhým pekáčem. Maso zůstane šťavnaté.
- 2Během pečení podléváme vodou, z okrajů pekáče seškrabujeme vypečenou šťávu a znovu podléváme.
- 3Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a dušený špenát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.