Císařský trhanec
50 min.
Ingredience
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr vanilka
- 250gramůMouka polohrubá
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůHrozinky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rozšleháme mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Postupně vmícháme polohrubou mouku a rozinky, které jsme předem namočili do teplé vody a osušili. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo a nalijeme do něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 20 minut.
- 3Pekáček vyjmeme z trouby a těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme po druhé straně.
- 4Pečený trhanec ihned vydatně posypeme moučkovým cukrem, který se v pekáčku ještě trochu roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.