Císařský trhanec

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozšleháme mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Postupně vmícháme polohrubou mouku a rozinky, které jsme předem namočili do teplé vody a osušili. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo a nalijeme do něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 20 minut.
  • 3
    Pekáček vyjmeme z trouby a těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme po druhé straně.
  • 4
    Pečený trhanec ihned vydatně posypeme moučkovým cukrem, který se v pekáčku ještě trochu roztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.