Citronová bábovka
80 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1,5hrnkyCukr krupice
- 2,25hrnkyMouka polohrubá
- 1hrnekMléko polotučné
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a špetku soli. Přisypeme mouku předem smíchanou s pudinkovým práškem, kypřícím práškem a vlijeme vlažné mléko, dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. V předem vyhřáté troubě pečeme 50 až 60 minut.
- 2Před podáváním bábovku pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.