Citronová omáčka k rybě
35 min.
Ingredience
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana
- 7gramůSůl
- 1kusCitron
- 1lžíceCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
34 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
300 mg
Vápník
5 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut.
- 2Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr.
- 3Povaříme ještě tak 5 minut.
- 4Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.