Citronová omáčka k rybě

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 25gramůMouka pšeničná hladká
    • 50gramůMáslo
    • 200mililitrůVývar zeleninový
    • 150mililitrůSmetana
    • 7gramůSůl
    • 1kusCitron
    • 1lžíceCukr krystal
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
34 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
300 mg
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut.
  • 2
    Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr.
  • 3
    Povaříme ještě tak 5 minut.
  • 4
    Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.