Citrónová pěna
20 min.
Ingredience
- 130gramůCukr krupice
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 175gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 90mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.
- 2Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.
- 3Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.
- 4K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.
- 5Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
- 6Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.
- 7Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.
- 8Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.