Citrónová pěna

20 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.
  • 2
    Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.
  • 3
    Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.
  • 4
    K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.
  • 5
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  • 6
    Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.
  • 7
    Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.
  • 8
    Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.