Citrónová pěna s jahodami
35 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 1lžíceCitronová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůTyčinky amarantové se sezamem
- 100gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme je na plech. Posypeme cukrem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, pokapeme citrónovou šťávou a naplněný plech vložíme do horké trouby na 20 minut. Jahody nám pěkně změknou.
- 2Ještě teplé jahody prolisujeme do misky. Přidáme čerstvé bílky, vanilkový cukr a všechno dohromady vyšleháme na hustou pěnu. Potom ji rozdělíme do vysokých sklenic a necháme v lednici vychladit.
- 3Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme oplatkovými tyčinkami, posypeme nastrouhanými mandlemi a hotový dezert podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.