Citrónová pěna s jahodami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme je na plech. Posypeme cukrem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, pokapeme citrónovou šťávou a naplněný plech vložíme do horké trouby na 20 minut. Jahody nám pěkně změknou.
  • 2
    Ještě teplé jahody prolisujeme do misky. Přidáme čerstvé bílky, vanilkový cukr a všechno dohromady vyšleháme na hustou pěnu. Potom ji rozdělíme do vysokých sklenic a necháme v lednici vychladit.
  • 3
    Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme oplatkovými tyčinkami, posypeme nastrouhanými mandlemi a hotový dezert podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.