Citronová rýže po indicku

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.
  • 2
    Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.
  • 3
    Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.