Citronová rýže po indicku
35 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKurkuma
- 2lžíceCizrna černá
- 2lžíceCizrna
- 2lžíceHořčičné semínko
- 10kusůChilli paprička
- 10kusůChilli paprička zelená
- 3lžíceOřechy burské pražené
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 5kusůKari listy
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaČertovo lejno
- 250gramůOřechy Kešu
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kilogramRýže Basmati
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.
- 2Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.
- 3Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.