Citronová rýže se zelenou kaší

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé angrešty omyjeme a necháme okapat. Přivedeme k varu 100 ml vody, bílé víno, polovinu vanilkového extraktu a cukr. Přidáme angrešt a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.
  • 2
    Oloupeme kiwi a nakrájíme je na kostky. Meloun oloupeme, vyjmeme semena a také nakrájíme na kostky. Vše přidáme k angreštu.
  • 3
    Smícháme 4 polévkové lžíce vody s kukuřičným škrobem, přidáme nakrájené ovoce a zlehka povaříme.
  • 4
    Ohnivzdornou nádobu naplníme rýží, zbylým vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a 3 špetkami soli. Vše přivedeme k varu a přiklopené vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dalších 10 minut.
  • 5
    Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, javorovým sirupem a necháme trochu vychladnout.
  • 6
    Do sklenic urovnáme střídavě vrstvy citronové rýže a zelené kaše. Nakonec ozdobíme piniovými semeny a proužky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.