Citronová rýže se zelenou kaší
70 min.
Ingredience
- 2kusyKiwi
- 200gramůAngrešt
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžičkyCukr krupice
- 100gramůMeloun žlutý
- 2lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 100gramůRýže carnaroli
- 600mililitrůMléko polotučné
- 4lžičkyCitronová kůra
- 3špetkySůl
- 5lžicCitronová šťáva
- 3lžíceSirup javorový
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé angrešty omyjeme a necháme okapat. Přivedeme k varu 100 ml vody, bílé víno, polovinu vanilkového extraktu a cukr. Přidáme angrešt a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.
- 2Oloupeme kiwi a nakrájíme je na kostky. Meloun oloupeme, vyjmeme semena a také nakrájíme na kostky. Vše přidáme k angreštu.
- 3Smícháme 4 polévkové lžíce vody s kukuřičným škrobem, přidáme nakrájené ovoce a zlehka povaříme.
- 4Ohnivzdornou nádobu naplníme rýží, zbylým vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a 3 špetkami soli. Vše přivedeme k varu a přiklopené vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dalších 10 minut.
- 5Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, javorovým sirupem a necháme trochu vychladnout.
- 6Do sklenic urovnáme střídavě vrstvy citronové rýže a zelené kaše. Nakonec ozdobíme piniovými semeny a proužky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.