Citronová vepřová panenka
30 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 50gramůPepř 4 barev
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOcet vinný červený
- 5lžicOlej olivový
- 20gramůRukola
- 5kusůŘedkvička
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
4 g
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme, osolíme a obalíme v drceném pepři. Panenku opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut a potom ji zabalíme do alobalu.
- 2Omytý citron nakrájíme na tenké plátky, krátce podusíme ve výpeku a vyjemme. Šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a mírně opepříme.
- 3Na mísu upravíme omytou, natrhanou rukolu a omyté, rozpůlené ředkvičky. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.