Citronové hrudky s polevou
40 min.
Ingredience
- 256gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceCukr třtinový
- 5,5lžicMáslo čerstvé
- 150gramůBorůvky
- 1kusCitrony
- 190mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 128gramůCukr moučka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, třtinový cukr a promícháme. Poté přidáme 5 lžic studeného nastrouhaného másla a dobře promícháme. Do směsi přidáme citronovou kůru z 1 citronu a borůvky a smetanu.
- 3Vytvoříme 12 kopečků, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20 minut.
- 4Na polevu si smícháme citronovou šťávu (potřebujeme asi 38 ml), rozpuštěné zbylé máslo a cukr moučka. Šleháme dohladka. Polevou přelijeme hrudky a po vychlazení podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 4. 2020
Citronové hrudky s polevou
Vyzkouším 🙂