Citronové rizoto s nivou
35 min.
Ingredience
- 225gramůRýže Basmati
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 80gramůCibule
- 30gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1kusMasox
- 350mililitrůVoda pitná
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, citronovou kůru nastrouháme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme kůru, citronovou šťávu, necháme vysmahnout, přisypeme rýži, promícháme, zalijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a uvaříme doměkka. Voda by se měla zcela vsáknout. K rýži přidáme rozdrobenou nivu, odstavíme z ohně, promícháme a necháme 5 minut stát, aby se sýr rozpustil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.