Citronové roládky s oříšky
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 25gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 25gramůOřechy lískové
- 25gramůZázvor kandovaný
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 15mililitrůRum
- Těsto
- 230gramůMouka chlebová
- 1špetkaSůl
- 10gramůDroždí sušené
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůSirup javorový
- 25gramůTuk
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme špetku soli, sušené droždí, promícháme, vložíme rozkvedlané vejce, máslo, přilijeme vlažné mléko, vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Poté vyválíme na obdélníkový plát. V misce smícháme měkké máslo, cukr, kandovaný zázvor, kůru, rum a směs vyšleháme. Vzniklým krémem potřeme plát těsta, zavineme do rolády. Nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na vymaštěný plech, necháme ještě půl hodiny kynout, poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C přibližně půl hodiny.
- 2Necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác, pokapeme sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.