Citronové vafle
30 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSolamyl
- 200mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
389 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme máslo se špetkou soli, přimícháme cukr, vejce, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme mouku, škrob, citronovou kůru, citronovou šťávu a vypmícháme hladké těsto.
- 2Formu na vafle vymažeme oleje a těsto naléváme v menších dávkách dovnitř. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vafle servírujeme na talíře a podáváme s dotuha ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.