Citrónový dort s broskvemi
80 min.
Ingredience
- 165gramůCukr krupice
- 2lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůJogurt bílý
- 3kusyBroskve
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Máslo, cukr a citrónovou kůru šleháme do pěny, postupně přidáme vejce, mouku, prášek a jogurt.
- 2Dobře promícháme, vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, poklademe dílky broskví a pečeme asi 1 hodinu dozlatova.
- 3Necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.