Citronový koláč
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůBrambory
- 2kusyCitrony
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůDžem jahodový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme se slupkou ve slané vodě, uvařené scedíme, necháme vychladnout, potom je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do mísy vysypeme cukr, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhané brambory, nastrouhanou citrónovou kůru a vymačkanou citrónovou šťávu, mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílku, a vypracujeme těsto, které dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme jahodovým džemem a nakrájíme na úhledné kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.