Citronový koláč s čokoládou
70 min.
Ingredience
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceCitronová kůra
- 170mililitrůCitronová šťáva
- 270gramůCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
54 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
4 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Koláčovou formu vymažeme tukem. V míse smícháme 30 g cukru, kakao, sůl a mouku. V rendlíku rozpustíme máslo s vodou, aby bylo jen vlažné. Máslo vlijeme do sypké směsi a vymícháme hladké těsto. Natlačíme je rovnoměrně do formy a necháme v chladničce zatuhnout.
- 2V míse našleháme vejce s 240 g cukru, ustrouhanou citronovou kůrou a šťávou. Pečlivě promícháme.
- 3Vaječnou směs vlijeme na těsto a v troubě předehřáté na 190°C pečeme asi 25 minut. Koláč necháme vychladnout a zdobíme pevně ušlehanou smetanou a hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.