Citronový koláč s čokoládou

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 1špetkaSůl
    • 115gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceVoda pitná
    • 2lžíceCitronová kůra
    • 170mililitrůCitronová šťáva
    • 270gramůCukr moučkový
    • 6kusůVejce slepičí
    • 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 80gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
54 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
4 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme tukem. V míse smícháme 30 g cukru, kakao, sůl a mouku. V rendlíku rozpustíme máslo s vodou, aby bylo jen vlažné. Máslo vlijeme do sypké směsi a vymícháme hladké těsto. Natlačíme je rovnoměrně do formy a necháme v chladničce zatuhnout.
  • 2
    V míse našleháme vejce s 240 g cukru, ustrouhanou citronovou kůrou a šťávou. Pečlivě promícháme.
  • 3
    Vaječnou směs vlijeme na těsto a v troubě předehřáté na 190°C pečeme asi 25 minut. Koláč necháme vychladnout a zdobíme pevně ušlehanou smetanou a hoblinkami čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.