Citrónový pudink se šlehačkou
35 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůHroznové víno
- Vodní lázeň
- 1decilitrVoda pitná
- Želatina
- 1plátekŽelatina
- 1lžíceVoda pitná
- 120gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
648 mg
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme plátek želatiny, zalijeme 2 lžícemi studené vody a necháme nabobtnat. Do misky poté nasypeme 120 g pískového cukru, přidáme 2 žloutky a vyšleháme do pěny. Přimícháme 4 lžíce citónové šťávy a lžíci jemně nastrouhané citrónové kůry. Poté misku posadíme do hrnce s vařící vodou, krém vyšleháme do zhoustnutí. Následně misku s krémem sejmeme z hrnce a šleháme až do vychladnutí. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, 3 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Sníh z bílků a šlehačku postupně zlehka zapracujeme do krému, kterým naplníme pudinkové misky. Pudink dáme do chladničky vychladnout.
- 2Hroznové víno omyjeme, necháme okapat. Vychladlý vyklopíme na talířky, Ozdobíme šlehačkou, hroznovým vínem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.