Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme.
  • 2
    Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet.
  • 3
    Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů.
  • 4
    Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.