Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůBroskve
- 1kusCitrony
- 180gramůCukr krupice
- 1kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme.
- 2Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet.
- 3Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů.
- 4Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.