Citronový sorbet s mascarpone

15 min.
Itálie

Ingredience

    • 200gramůCukr krystal
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůCitronová šťáva
    • 30gramůCitronová kůra
    • 30gramůMascarpone
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
663 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 5 minut. Rendlík odstavíme, necháme částečně vychladnout, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou kůru, mascarpone a důkladně promícháme, až se vše spojí. Směs nalijeme do mělké misky, vložíme do mrazáku a každou půlhodinu promícháme, aby se neoddělovala voda.
  • 2
    Sorbet podáváme ve zmrzlinových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.