Citronový sorbet s mascarpone
15 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krystal
- 200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCitronová kůra
- 30gramůMascarpone
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 5 minut. Rendlík odstavíme, necháme částečně vychladnout, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou kůru, mascarpone a důkladně promícháme, až se vše spojí. Směs nalijeme do mělké misky, vložíme do mrazáku a každou půlhodinu promícháme, aby se neoddělovala voda.
- 2Sorbet podáváme ve zmrzlinových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.