Citrony naložené v soli

10 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
18 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Vápník
54 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony omyjeme horkou vodou. Jeden vymačkáme a ostatní nařízneme podélně tak, aby ve špičkách zůstaly pohromadě. Do řezů rozdělíme 4lžičky soli. Stiskneme, dáme do zavařovací sklenice, zasypeme zbytkem soli, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby byly ponořené.
  • 2
    Sklenici uzavřeme a necháme odpočinout cca 2týdny na tmavém místě, při pokojové teplotě.
  • 3
    Poté můžeme uchovat v chladu až jeden rok.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.