Citrony naložené v soli
10 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
18 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Vápník
54 mg
Postup přípravy
- 1Citrony omyjeme horkou vodou. Jeden vymačkáme a ostatní nařízneme podélně tak, aby ve špičkách zůstaly pohromadě. Do řezů rozdělíme 4lžičky soli. Stiskneme, dáme do zavařovací sklenice, zasypeme zbytkem soli, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby byly ponořené.
- 2Sklenici uzavřeme a necháme odpočinout cca 2týdny na tmavém místě, při pokojové teplotě.
- 3Poté můžeme uchovat v chladu až jeden rok.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.