Citrony v soli s feferonkami
20 min.
Ingredience
- 500gramůCitrony
- 500gramůSůl
- 8kusůFeferony
- 8lžičekZázvor mletý
- 8lžičekChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Citrony důkladně omyjeme, i s kůrou nakrájíme na plátky, jádra odstraníme. V míse smícháme s nasekanými feferonkami, ochutíme solí a kořením.
- 2Směs rozdělíme do sklenic, uzavřeme. Vložíme na celý den do velmi mírně vyhřáté trouby, nebo necháme stát na slunci alespoň dva týdny. Naložené citrony necháme poté zrát cca 2 měsíce a podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.