Citrusové želé

43 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyGrapefruity
    • 6kusůPomeranče
    • 200mililitrůSirup cukerný
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůPomerančová šťáva
    • 4baleníŽelatina čirá
  • Na omáčku
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
17 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou.
  • 2
    V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku.
  • 3
    Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc.
  • 4
    Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.