Citrusové želé
43 min.
Ingredience
- 3kusyGrapefruity
- 6kusůPomeranče
- 200mililitrůSirup cukerný
- 150mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 4baleníŽelatina čirá
- Na omáčku
- 200mililitrůSirup cukerný
- 2kusyMaracuja
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
17 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou.
- 2V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku.
- 3Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc.
- 4Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.