Citrusový chléb s medem

65 min.
Česká republika

Ingredience

      • 450gramůMouka chlebová
      • 4gramySůl
      • 10gramůDroždí sušené
      • 50gramůMáslo čerstvé
      • 70mililitrůPomerančová šťáva
      • 50mililitrůCitronová šťáva
      • 50mililitrůLimetková šťáva
      • 30gramůCitronová kůra
      • 25gramůLimetková kůra
      • 40gramůPomerančová kůra
      • 40gramůMed včelí
      • 25gramůTuk
      • 150mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    250 kcal
    Bílkoviny
    6 g
    Tuky
    7 g
    Sacharidy
    39 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do mísy vsypeme mouku, sůl, cukr, droždí, promícháme, přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Vlijeme vlažnou vodu, limetkovou, citronovou i pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou, necháme hodinu kynout. Přisypeme strouhané kůry, zapracujeme do těsta a důkladně prohněteme. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Povrch těsta nařízneme do kříže, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 35 minut.
    • 2
      Chléb potřeme medem, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.