Citrusový chléb s medem
65 min.
Ingredience
- 450gramůMouka chlebová
- 4gramySůl
- 10gramůDroždí sušené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 70mililitrůPomerančová šťáva
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 30gramůCitronová kůra
- 25gramůLimetková kůra
- 40gramůPomerančová kůra
- 40gramůMed včelí
- 25gramůTuk
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, cukr, droždí, promícháme, přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Vlijeme vlažnou vodu, limetkovou, citronovou i pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou, necháme hodinu kynout. Přisypeme strouhané kůry, zapracujeme do těsta a důkladně prohněteme. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Povrch těsta nařízneme do kříže, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 35 minut.
- 2Chléb potřeme medem, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.