Citrusový koláč z mandarinek klementinek
140 min.
Ingredience
- Cukrová poleva
- 3lžičkyCukr krystal
- Příprava pečení
- Těsto
- 2kusyMandarinky
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceMandle
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3763 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
398 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení:
- 2Dortovou formu vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 3Těsto: Mandle nameleme, mouku s kypřícím práškem do pečiva prosejeme. Mandarinky - klementinky důkladně omyjeme a oloupeme kůru, kterou nastrouháme najemno.Z oloupané mandarinky potom ještě vymačkáme šťávu. Nastrouhanou citrusovou kůru a vymačkanou šťávu
- 4z mandarinek klementinek vymícháme se změklým máslem a s cukrem do pěny. Do vzniklé pěny opatrně zabalíme mouku s kypřícím práškem, mleté mandle a smetanu.
- 5Takto připravené těsto vlijeme do připravené dortové formy a koláč pečeme asi 60 minut v předehřáté formě. Hotový koláč vyklopíme na děrovanou podložku - aby pára z koláče vycházela rovnoměrně. Koláč necháme vychladnout jen z části. Ještě vlahý koláč poléváme cukrovou polevou z mandarinkové šťávy jen tak dlouho, dokud se šťáva vsakuje. Nakonec koláč posypeme moučkovým cukrem a necháme ho vychadnout. Koláč servírujeme rozkrájený na dílky, jako pohoštění.
- 6Cukrová poleva: Z mandarinek vymačkáme 3 lžičky šťávy, kterou smícháme s 3lžičkami cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.