Cizrnová buddha mísa
25 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 100gramůPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 250gramůVývar zeleninový
- 1lžíceKoření Taco
- 1,5lžíceSalsa rajčatová
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 50gramůTortilla chips
- 1kusAvokádo
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 100gramůŘedkvička
- 100gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme na jemno. Papriku nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme.
- 2Na oleji opečeme šalotku, papriku a česnek. Poté, co je šalotka do sklovita, přidáme cizrnu, vývar, taco koření a salsu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 10 minut za občasného míchání. Vmícháme koriandr a odstavíme.
- 3Do dvou až tří misek rozdělíme cizrnovou směs na jednu čtvrtinu prostoru mísy, ke každé přidáme tortilla chipsy na další čtvrtinu. Na další čtvrtinu dáme avokádo nakrájené na kostky spolu s kukuřicí a na poslední čtvrtinu ředkvičky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájené na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.